Hurghada International Airport | clear sky | 32°C

Hurghada
Hurghada is ontstaan als een slaperig vissersdorpje aan de Rode Zee. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot een populaire vakantiestemming, die vooral bekend staat om de vele waterexcursies en de souvenirs in de bazaar. Ook vindt u hier veel boetiekjes waar u lekker kunt winkelen en is er een overvloed aan restaurants met de nationale en internationale kijken. Ook zijn er vele cafés waar u traditionele Egyptische snacks of westers fastfood kunt eten.

Geschiedenis
Deze prachtige badplaats is in het begin van de twintigste eeuw en was een paar jaar geleden nog een rustig vissersdorpje. Door de groei van het aantal toeristen, dat de zon, zee, strand en snorkelvakantie heeft ontdekt, is het dorp enorm uitgedijt. Soms lijkt het wel dat de toeristen die normaal naar Spanje gaan, nu hun vakantie in Hurghada vieren. Veel bezienswaardigheden, cultuur en oude architectuur zult u hier niet treffen, maar het mooie strand en weer maken dat meer dan goed.

Stad van vele mogelijkheden
Hurghada is uitermate geschikt om de natuurlijke omgeving te verkennen met inbegrip van de bergen en moskeeën in de buurt. Maar het is eveneens een paradijs voor snorkelaars met zijn Rode Zee. Hier ziet u vele kleurrijke vissen en koralen. Daarnaast is het dicht bij de wonderlijke stad Cairo en is het zelfs mogelijk om met een kameel op Saharasafari te gaan. Dit en nog vele andere mogelijkheden maken Hurghada geschikt voor een vakantie voor het hele gezin.

Vliegtickets en vliegveld
Hurghada is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. U heeft al goedkope vliegtickets naar deze bijzondere stad vanaf € 720,-. Na een vlucht van ongeveer 3 uur stapt u uit op vliegveld Hurghada International Airport, ongeveer 13 kilometer van het centrum vandaan. Het beste kunt u vanaf hier de taxi naar uw hotel pakken, die is hier spotgoedkoop. Met een beetje geluk wordt u voor € 1,50 al naar uw accommodatie gebracht.

Extra goedkoop vliegen naar Hurghada? Gebruik dan een van onze kortingcodes, deze staan vermeld op de kortingpagina. Deze codes zijn al snel voor een 10,- korting op uw aankoop.

Vliegmaatschappijen
Swiss International Airlines, Airfrance, KLM, British Airways, Alitalia,

Terug naar land info over Egypte