Anaa Airport | light rain | 26°C

Steden

Vliegtickets Engeland
Groot-Brittannië is de verzamelnaam voor Engeland, Wales en Schotland. Het eiland, dat tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan ligt, kent net als Nederland een gematigd zeeklimaat.

Engeland is een populair land om naar op vakantie te gaan. Extra goedkoop boeken naar Engeland? Gebruik een van onze kortingcodes. Deze zijn te vinden op de aanbiedingenpagina. 

In Groot-Brittannië wonen zo'n 61 miljoen mensen (2011) en om het grote eiland heen liggen meer dan 1000 kleinere eilandjes. Goedkope vliegtickets naar Groot-Brittannië boekt u via www.goedkope-vliegtickets.nl.

Ga op kastelentocht!
Groot-Brittannië staat vol met kastelen die overgebleven zijn uit de kleurrijke geschiedenis van het eiland. Ga op bezoek bij Windsor Castle, één van de officiële residenties van Queen Elizabeth, laat u betoveren door Alnwick Castle, dat gebruikt werd als Zweinstein of kom er achter of het ook echt spookt in Muncaster Castle.

Stonehenge
Stonehenge, het mythische monument uit 2300 voor Christus, is één van de bekendste bouwwerken van Groot-Brittannië. Sommigen zeggen dat het een begraafplaats voor een elite familie is, een ander denkt dat het een ceremoniële functie had. Waar iedereen zeker van is, is dat het een bijzondere plek is waar je minstens één keer geweest moet zijn!

Buckingham Palace
Waar wij in Nederland Paleis Huis ten Bosch hebben, heeft Groot-Brittannië Buckingham Palace. In dit prachtige paleis woont sinds 1952 de Britse koningin Elizabeth II. Iedere ochtend om 11:00 uur vindt bij dit paleis de traditionele wisseling van de wacht plaats, een groot ceremonieel spektakel van 45 minuten. Wilt u dit bijzondere tafereel ook eens meemaken?