Budapest Liszt Ferenc International Airport | overcast clouds | 20°C

Steden

Vliegtickets Hongarije
Wie van prachtige landschappen en idyllische dorpjes houdt, moet zeker een bezoek aan Hongarije brengen. Liefhebbers van geschiedenis kunnen in Hongarije hun hart ophalen: de Romeinse monumenten en gebouwen, de middeleeuwse kerken, de indrukwekkende basilieken en de ruïnes en kastelen getuigen van een bewogen historie.

Vliegtickets naar Hongarije zijn makkelijk te vergelijken via deze website. Vul hierboven uw vluchtgegevens in, en vergelijk in een zoekopdracht alle aanbieders naar Hongarije. Extra goedkoop boeken? Gebruik een van onze kortingcodes, op de aanbiedingen pagina zijn deze up-to-date te vinden.

Ook op cultureel gebied weten de Hongaren van wanten: veel klassieke muziek komt uit Hongarije, maar ook operettes als de Csardasfürstin en Die lustige Witwe vinden hun oorsprong in Hongarije. Goedkope vliegtickets naar Hongarije boekt u makkelijk en snel via www.goedkope-vliegtickets.nl

Sissi-paleis
Wie kent ze niet, de films over Sissi, de koningin van eerst Oostenrijk en later ook Hongarije. In Gödöllö vindt u het Grassalkovich-kasteel, dat ooit de lievelingsverblijfplaats van koningin Sissi was. Het barokpaleis is inmiddels gerenoveerd, waardoor het weer schittert in zijn pracht en praal van vroeger. Regelmatig vinden er tentoonstellingen, culturele evenementen en festivals plaats. In het Elisabeth-park, waar de populaire koningin geëerd wordt met een standbeeld, vindt u de slotkapel met een fraaie kruisweg. 

Balatonmeer
Het Balatonmeer, dat in het westen van Hongarije ligt, is het grootste meer van Midden-Europa. Met zijn bijna zeshonderd vierkante kilometer is gemiddeld maar zo'n drie meter diep, waardoor het water zomers lekker warm wordt. Het is dan ook niet voor niets het meest bezochte vakantiegebied in Hongarije. Aan de kust zijn veel vakantieplaatsen waar ze het u graag naar het zin maken. De zuidoever is ondiep, wat dat gedeelte van het meer ideaal maakt voor kinderen. Er wordt beweerd dat het water van het meer helpt tegen bloedarmoede, zenuwaandoeningen en uitputtingsklachten.

Het Sziget-festival
Sinds 1993 wordt ieder jaar in augustus het Sziget-festival georganiseerd, op een eiland (Sziget is Hongaars voor eiland) midden in de stad Boedapest. Het is één van de grootste muziek- en cultuurfestivals in Europa, ieder jaar vinden er meer dan 1000 optredens plaats. Sziget staat er om bekend dat het zich niet beperkt tot één genre aan muziek en artiesten, zodat er voor iedereen wel iets bij zit. Ieder jaar rijden er speciale partytreinen met eigen DJ's door heel Europa om Sziget-bezoekers naar het festival te vervoeren. Als u geen zin hebt om met de trein naar het festival te gaan, kunt u ook goedkope vliegtickets boeken via www.goedkope-vliegtickets.nl.