Ålesund Airport | broken clouds | 6°C

De Atlantische weg
Wie op zoek is naar rust, ruimte, geweldige natuur en authentieke dorpen en steden is in Noorwegen aan het goede adres. Het land is ongeveer acht keer groter dan Nederland maar telt maar zo'n vijf miljoen inwoners. Daardoor is de bevolkingsdichtheid erg laag en worden grote delen van het land gedomineerd door bossen, fjorden, gletsjers en meren.

Noorwegen is een land met een opmerkelijke lengte en een enorm lange kustlijn: ruim 25.000 kilometer. Het landschap in Noorwegen is vooral Scandinavisch Hoogland, met afwisselend hoogvlaktes en berggebieden. Omdat het land zo lang is, zijn er verschillende klimaten waarneembaar. De westkust heeft een zacht gematigd zeeklimaat dat iets koeler is dan Nederland. In het hoge noorden is echter een toendraklimaat, waar het dus behoorlijk koud is. In alle opzichten is Noorwegen een zeer divers land! Goedkope vliegtickets naar Noorwegen vindt u via www.goedkope-vliegtickets.nl.

De Atlantische weg
De Atlantische weg is een 8,3 kilometer lange weg die over diverse eilanden gaat aan de westkust van Noorwegen. In 2005 werd deze weg uitgeroepen tot bouwwerk van de eeuw in Noorwegen, omdat het volgens velen de mooiste autorit ter wereld is. De weg bevat 8 bruggen die de diverse eilanden met elkaar verbinden, en is volgens Lonely Planet dé remedie tegen een gebroken hart.

Door het rijke vogelleven en de adembenemende uitzichten is de Atlantische weg een zeer populaire fietsroute. De aaneenschakeling van kust, cultuur en geschiedenis zorgen er voor dat er voor iedereen wel iets te doen is op of aan deze weg. Zelfs duikers kunnen er hun hart ophalen. 

Fjorden
In Noorwegen zijn talloze fjorden te vinden, gebieden waar rivieren tussen steile wanden door lopen. Ook lange, fjordachtige meren worden in Noorwegen fjorden genoemd. Het beroemdste fjord van Noorwegen is het Geirangerfjord aan de westkust van Noorwegen. In de fjord bevinden zich diverse watervallen zoals de Storsaeterfossen waar een pad onderdoor loopt.

Regelmatig varen er cruiseschepen door de fjord en er worden het hele jaar door rondvaarten over de fjord aangeboden. Andere bekende fjorden in Noorwegen zijn de Aurlandsfjord, de Sognefjord en de Hardangerfjord. Rond de fjorden zijn vaak steden en allerlei trekpleisters te vinden.

Wintersport in Noorwegen
Iedereen kent de wintersportgebieden in Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk wel. Wat veel mensen niet weten is dat wintersporten in Noorwegen garant staat voor een onvergetelijke ervaring.

Door heel Noorwegen heen vindt u talloze wintersportgebieden met grote sneeuwzekerheid en veel rust en ruimte. Populaire wintersportgebieden zijn het Hemsedal, Skifjord Norway-Voss, Hafjell, Oppdal en Skeikampen. De wintersportcentra in Noorwegen zijn van alle gemakken voorzien: de liften zijn goed en snel en wachttijden zijn er nauwelijks. De pistes zijn van hoge kwaliteit en de skischolen zijn erg ervaren. Kortom: wintersporten in Noorwegen is een echte aanrader!