Arvidsjaur Airport | broken clouds | 9°C

Steden

Vliegtickets Zweden
Alle aanbieders vergelijken naar Zweden? Vul hierboven uw vluchtgegevens in en vergelijk in een zoekopdracht Tix, Cheaptickets en twaalf andere aanbieders. Extra Goedkoop boeken? Gebruik een van onze kortingcodes, deze staan op de aanbiedingen pagina.

 jaren staat Zweden hoog in de internationale lijsten als het gaat om kwaliteit van leven en economie. Het land staat vooral bekend om zijn uitgestrekte naaldbossen, indrukwekkende fjorden en rode stuga's. Ondanks het feit dat Zweden 11 keer groter is dan Nederland heeft het land maar ongeveer 9,5 miljoen inwoners. Hierdoor kunnen liefhebbers van rust en stilte zich in grote delen van Zweden uitstekend vermaken.

Zweden is echter niet een land waar het alleen maar rustig is: steden als Göteborg, Helsingborg, Malmö en Stockholm zijn geweldige vakantiebestemmingen. In de zuidelijke helft van Zweden verschillen de temperaturen niet veel van de temperaturen in Nederland. Wel wordt het er eerder koud en komt het warme weer ook wat later om de hoek kijken. Goedkope vliegtickets naar Zweden vindt u via www.goedkope-vliegtickets.nl.
 

Bezoek de beroemde Zweedse glasblazerijen
In het zuiden van Zweden, de provincie Småland om precies te zijn, vindt u vele glasblazerijen waar al jarenlang de meest prachtige creaties van glas gemaakt worden. De meeste van deze glasblazerijen zijn open voor het publiek in sommige glasblazerijen kunt u tegen een kleine vergoeding uw eigen glazen creatie 'blazen'.

Bij een groot deel van de glasblazerijen zijn winkels en outlets te vinden waar u de glazen creaties kunt kopen, een enkele glasblazerij heeft ook een museum op het terrein. 

Het ijshotel
Al meer dan twintig jaar lang wordt iedere jaar in het noorden van Zweden het iconische ijshotel gebouwd. Uit de bevroren Tornerivier wordt iedere winter ijs gehakt waarvan vervolgens een compleet hotel inclusief bar kunstwerken gemaakt worden. Geen koud kunstje!

Een verblijf in dit hotel belooft een koude maar erg leuke en misschien zelfs wel levensveranderende ervaring te worden. Ieder jaar trouwen er zelfs een aantal mensen in dit hotel! In de omgeving van het ijshotel zijn een hoop leuke activiteiten gevestigd waardoor een bezoek aan het ijshotel gegarandeerd een onvergetelijke ervaring is.