Abbotsford Airport | overcast clouds | 15°C

Steden

Goedkope vliegtickets Canada

Canada is een land in het noorden van Noord-Amerika. In het zuiden grenst het aan de Verenigde Staten en in het oosten grenst het aan de Atlantische Oceaan. In westen ligt Canada aan Alaska en de Grote Oceaan en in het noorden wordt de grens aangegeven door de Noorrdelijke IJszee. De hoofdstad van het land is Ottawa.

Over Canada

De naam van het land is afgeleid van het Indiaanse woord kanata, wat nederzetting betekent. Canada werd duizenden jaren lang door Indianen en de Inuit bewoond, voordat in het in de vijftiende en zestiende eeuw ontdekt en verkend werd door de Europeanen. Het land werd gekoloniseerd in deze eeuwen. In 1763 raakte Frankrijk hun kolonie Nieuw-Frankrijk kwijt aan de Engelsen. In 1867 besloten vier Engelse koloniën om de Canadese Confederatie op te richten. Pas in 1982 werd het land onafhankelijk van Groot-Brittannië verklaard.

Politiek van Canada

Canada is een federale staat die uit tien provincies, drie territoria en een parlementaire constitutionele monarche bestaat. Het staatshoofd is koningin Elizabeth II. Zij wordt vertegenwoordigd door de gouverneur-generaal. Toch is, net als in Nederland, de minister-president het hoofd van de regering. In het land wordt Engels en Frans gesproken, beiden talen hebben een officiële status. Daarnaast is Canada lid van het Gemenebest van Naties, APEC, OSA, de VN, de G8 en de NAVO.

Klimaat in Canada

In Canada heeft u te maken met zeer koude winters. In het noorden kan het kwik dan wel dalen naar onder de 40 graden Celsius. Dit kan in het gehele binnenland voorkomen. De kustgebieden in Brittish-Colombia zijn daar een uitzondering op, daar komen milde en regenachtige winters voor. De zomers zijn in grote delen van het land, en voornamelijk in het zuiden, opvallend warm en vochtig. In de schaduw van de Rocky Mountains heerst een semi-aride, oftewel, in simpel Nederlands, een vrij droog klimaat.

Cultuur en bezienswaardigheden in Canada

Canada heeft nog altijd veel Engelse en Franse invloeden in hun cultuur. Ook de invloed van de Indianen en Inuitbevolking is nog in sterkte mate terug te zien. En natuurlijk heeft ook de Verenigde Staten, door de nabijheid, een invloed op de Canadese cultuur. Samen met de VS vormt Canada het hart van Anglo-Amerika. Bekende Canadese symbolen zijn de Royal Canadiab Mounted Police en de Inuksuk. Daarnaast beschikt Canada over veel wilde natuur. Bekende nationale parken, zoals Banff, Jasper Nationel Parm en Kluane, zijn dan ook zeker aanraders. Een andere, minder bekende, aanrader is het Dinosaur Provincial Park in Alberta. Wanneer u meer wilt weten over de historie van Canada, kunt u het beste afreizen naar Québec of L’Anse aux Meadows. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn te vinden in Toronto, Montréal en Vancouver.

Nationale feestdag van Canada

Op 1 juli valt de nationale feestdag van Canada, Canada Day. Op deze datum kwam in 1867 de Confederatie van Canada tot stand. De feestdag werd voorheen Dominion Day genoemd en werd in 1879 voor de eerst keer gevierd. Sinds 1982 is de huidige naam in gebruik. Het feest wordt uitbundig gevierd met optochten en vuurwerk.

Wanneer kom jij Canada bezoeken? Check snel naar beschikbare goedkope vliegdatums!